X
تبلیغات
رایتل
 
کلینیک جامع آموزش پزشکی
همچنین می توانید کانال ما در تلگرام را دنبال کنید با عنوان: نکات مهم سلامتی t.me/public_health
                                                                 
آخرین مطالب
آرشیو وبلاگ
موضوعات
پیوندها
آمار وبلاگ
کانال نکات مهم سلامتی
جشنواره رسانه‌های دیجیتال سفیران سلامت
سه‌شنبه 19 مرداد‌ماه سال 1395 :: 07:24 ب.ظ ::  نویسنده : کارشناس


هرگونه پخت و پز باید در مکانهایی با شرایط بهداشتی صورت پذیرد و تمامی افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر بوده و رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است.


 مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد،  از مواد غذایی مشمول بسته بندی که مورد تایید وزارت بهداشت است استفاده شود .در پخت غذا از نمکهای بسته بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا ودارو در تهیه و پخت غذا، برنج و مصرف روی سفره ها استفاده شود ،  در تهیه غذا از روغن های دارای مجوز ساخت ازسازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده شود  لازم است از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر ۲ ساعت) خودداری شود و در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر ۴ درجه سانتی گراد یا در بالای ۶۳ درجه سانتی گراد (روی شمعک گاز) نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد

.

 از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود و در صورت توزیع سبزی و سالاد رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی الزامی است و توصیه می شود از سالاد و سبزی بسته بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود. با نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع آوری زیر سیگاری ها، از استعمال مواد دخانی در محل های مسقف خودداری شود. شستشو و گندزدایی مستمر ظروف چندبار مصرف که برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده می شود لازم و ضروری است و در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم باید از ظروف یکبار مصرف مناسب ترجیحا ظروف یکبار مصرف گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده کرد

.

استفاده از ظروف یکبار مصرف پلی استایرینی برای موادغذایی و نوشیدنی گرم و داغ (بالای۶۵درجه سانتی گراد )مناسب نیستضروری است پسماندها به صورت بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع شود بویژه در کنار هر ایستگاه صلواتی، سطل یا کیسه جهت جمع آوری مرتب ظروف و لیوانهای یکبار مصرف استفاده شده نگهداری شود.در صورت توزیع آب، شربت و یا شیر در بین دسته های عزاداری و یا در مراسم از لیوان یکبار مصرف استفاده شود و از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، جدا خودداری شود.