کلینیک جامع آموزش پزشکی

کلینیک جامع آموزش پزشکی

همچنین می توانید کانال ما در تلگرام را دنبال کنید با عنوان: نکات مهم سلامتی t.me/public_health
کلینیک جامع آموزش پزشکی

کلینیک جامع آموزش پزشکی

همچنین می توانید کانال ما در تلگرام را دنبال کنید با عنوان: نکات مهم سلامتی t.me/public_health

سبک زندگی سرطان‌زای ایرانیان


http://img.tebyan.net/ts/persian/blue/Parts/box-payameSalamat.jpg

آمار سرطان رو به افزایش است؛ روزانه 105 نفر و ساعتی 4نفر. این آمار مرگ و میر با سبک صحیح زندگی تا حدود 40 درصد کاهش می‌یابد. طبق آمار سالانه حدود 40 هزار ایرانی، یعنی روزانه 105 نفر و  هر ساعت 4 نفر بر اثر سرطان می‌میرند. سالانه حدود 80 هزار موردِ جدید سرطان در کشور پیدا می‌شود و گفته شده تا حدود 10 سال آینده میزان ابتلا به سرطان‌ها همچنان افزایش می‌یابد. آمار دیگری می‌گوید بروز سرطان تا کمتر از 20 سال آینده تا 90 درصد افزایش می‌یابد.

 
 میزان و انواع سرطان در ایران بر حسب جنسیت فرق می‌کند. زنان به سرطان‌های خاص‌تری مبتلاء هستند و آمار دقیق‌تری از ابتلاء آنان وجود دارد. مراکز پزشکی و علمی می‌گویند که درصد انواع سرطان در بین زنان ایرانی زیر ۳۰ سال، دو برابر زنان خارج از کشور است.سرطان‌های رحم، تخمدان،‌ سینه و دهانه‌ رحم از سرطان‌‌های زنانه معروف هستند. سرطان رحم معمولا در زنان 50 سال به بالا روی می‌دهد. سرطان سینه  شایع‌ترین نوع سرطان در بین زنان ایرانی است و از هر 100 هزار زن 30 نفر در ایران به سرطان‌‌ سینه مبتلاست.سرطان زنانه دیگری که به قاتل خاموش معروف است، سرطان تخمدان است و به دلیل اینکه به موقع تشخیص داده نمی‌شود، مرگ و میر بالایی دارد. سرطان دهانه رحم هم در چند سال گذشته رشد چشمگیری داشته و از مقام پنجم به مقام دوم در بین سرطان‌های شایع زنان ایرانی ارتقاء یافته است.
 
در بین مردان، اما سرطان پوست شایع‌ترین نوع سرطان است. به گفته وزارت بهداشت پس از سرطان پوست، سرطان‌های معده، مثانه، پروستات، روده بزرگ و راست روده، دستگاه‌های خون‌ساز، ریه، مری، مغز و اعصاب مرکزی و دستگاه لنفاوی از شایع‌ترین سرطان‌های مردان به شمار می‌رود.متخصصان می‌گویند که سرطان معده هم از شایع‌ترین و کشنده‌ترین انواع سرطان است که هر سال ده هزار نفر در کشور به این بیماری مبتلاء و هشت هزار نفر از مبتلایان نیز جان خود را از دست می‌دهند.سبک زندگی غلط ایرانیان دامن‌شان را گرفته است درباره دلایل ابتلاء به سرطان بسیار گفته‌اند، اما امروزه بیش از هر چیزی به علل مرتبط با سبک زندگی اشاره می‌شود. به گفته کارشناسان 35 تا 40 درصد سرطان‌ها با رعایت سبک صحیح زندگی قابل پیشگیری هستند.
محققان چاقی مفرط را یکی از علل اصلی سرطان معرفی کرده‌اند. سازمان‌های مبارزه با سرطان تأکید دارند که شیوه زندگی و بی‌توجهی به مسائل بهداشتی از جمله نوع تغذیه در افزایش خطر ابتلاء به سرطان نقش زیادی دارد. به گفته کارشناسان و رئیس انجمن سرطان زنان، عمدتا زنانی که در شرایط اجتماعی و اقتصادی پایینی قرار دارند، امکان ابتلاء آنها به انواع سرطان از جمله سرطان دهانه رحم بیشتر است. این زنان حداقل پنج سال یک‌بار هم به پزشک زنان مراجعه نمی‌کنند و تنها در مراحل پیشرفته به سرطان خود پی می‌برند.افزایش آلودگی‌های زیست محیطی، شیوع اضافه وزن، کم‌تحرکی و دور شدن از شیوه زندگی سالم، از دیگر علل افزایش سرطان در ایران برشمرده می‌شود که همه آنها مرتبط با مقوله سبک زندگی است. رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از تشدید و افزایش شیوع سرطان بین مردم تهران به علت هوای آلوده هشدار داده وگفته که رعایت رژیم غذایی، اصلاح سبک زندگی و همچنین دوری از هوای آلوده در برنامه‌های زندگی افراد در کاهش سرطان مؤثر است.
 
 
براساس آمار سازمان بهداشت جهانی با زندگی سالم، تغذیه صحیح، فعالیت بدنی مناسب و همراه با پیشگیری از سایر بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی می‌توان از 40 درصد موارد ابتلا به سرطان جلوگیری کرد.همچنین به گفته متخصصان رژیم غذایی پرچربی و کم فیبر، مصرف الکل و سیگار کشیدن از عواملی هستند که در افزایش خطر ابتلا به سرطان مؤثر هستند. معصومه ابتکار عضو شورای شهر تهران هم به نقش پررنگ تغذیه در بروز سرطان‌ها اشاره کرده و گفته است: «امروز بحث امنیت غذایی برای ما دغدغه شده و نگران‌ کننده است و با مباحثی نظیر بقایای سموم، نیترات‌ها و کودهای شیمیایی در مواد غذایی روبرو هستیم.».سبک زندگی غلط قابل اصلاح است، به شرطی که آگاهی لازم به مردم داده شود. به راستی چند درصد مردم از عواقب سرطان‌زای سبک زندگی غلط خودشان آگاهند و آستین‌هایشان را برای بهبود آن بالا می‌زنند؟


سبک زندگی بهداشتی

http://img.tebyan.net/ts/persian/blue/Parts/box-payameSalamat.jpg

مصرف نکردن سیب زمینی باعث بروز خشم و عصبانیت می شود. گفتنی است سیب زمینی به دلیل فسفر، منیزیم و ویتامین هایی که دارد می تواند سیستم ایمنی بدن راتقویت کند و انرژی را افزایش دهد. افرادی که سو هاضمه دارند از بیماری های گوارشی رنج می برند می توانند با خوردن سیب زمینی این مشکلات را برطرف و درمان کنند.افرادی که از کم خونی رنج می برند نیز می توانند با خوردن سیب زمینی این مشکل را برای همیشه ریشه کن کنند.عده ای باور می کنند سیب زمینی چون دارای نشانسته است فقط باعث چاقی می شود اما اگر فواید بیشمار آن را بدانید برای همیشه ضرر چاقی آن را فراموش خواهند کرد. بررسی محققان انگلیسی و آمریکایی نشان می دهد، افرادی که نوشابه و به طور کلی نوشیدنی های گازدار مصرف می کنند، خود را چند قدم به مرگ نزدیک می کنند. گفتنی است دانشمندان معتقدند که گاز و شکر موجود در نوشابه می تواند فشار خون را ناگهان افزایش دهد و بالارفتن فشار خون و نبود تعادل در فشار خون افراد را به مرگ نزدیک می کند.گفتنی است نوشابه های گازدار، هیچ ماده مفیدی ندارند و تنها باعث چاقی و افزایش وزن می شوند.

نوشابه باعث تثبیت چربی ها به دور قلب می شود و باعث می شود این چربی ها مشکلات قلبی زیادی را به وجود آورند و در نهایت باعث سکته قلبی شوند. بهترین رژیم برای کاهش فشارخون، کاهش وزن و سلامت قلب رعایت برنامه غذایی با تاکید بر اصول خاص است. مصرف غذاهای غنی از کلسیم،منیزیم و پتاسیم(مانند لبنیات، لوبیای سویا، اسفناج، گوشت، آجیل، موز، عسل و لوبیا) در رژیم غذایی افزایش یابد.همچنین برای سلامت قلب باید مصرف غذاهای کنسروی و فست فودها را محدود کرد.به منظور سلامت قلب مصرف نوشیدنی ها و غذاهای شیرین مانند نوشابه ها ،قند و شکرو شیرینی ها را به شدت محدود کنید.

رفع اضطراب

خوشبختانه این روزها روش‌های متعددی برای غلبه بر استرس و فشارهای روحی وجود دارد مانند یوگا، ریلکسیشن، ماساژ و غیره.علاوه بر اینها یک روش کاملا طبیعی دیگری نیز وجود دارد که به کنترل احساسات منفی و اضطراب کمک می‌کند. بله استفاده از گیاهان. حتما شما هم شهرت گل گاوزبان را در کاهش استرس شنیده‌اید. باید بدانید که علاوه بر گل‌گاوزبان گیاهان دیگری هم هستند که استرس و اضطراب را از شما دور می‌کنند.

زالزالک

زالزالک خواص آرا مبخشی دارد. کپسول‌های این گیاه تپش قلب، حالت‌های عصبی، زودرنجی یا احساسات افراطی را کاهش داده و ضربان قلب را تنظیم می‌کند. تمام اینها هم باعث می‌شود که آرامش‌تان را بازیابید و اضطرابتان کمتر شود. در این صورت خواب راحتی هم تجربه می‌کنید.

اسطوخودوس

اسطوخودوس یک گیاه ضد اضطراب است. این گیاه به راحتی می‌تواند اعصابتان را آرام و عضلاتتان را شل کند. می‌توانید روزانه دو تا سه فنجان دم کرده اسطوخودوس میل کنید. از این گیاه مفید برای رفع اختلالات خواب، سردرد و ناراحتی‌های عصبی نیز استفاده می‌شود. در واقع دم کرده این گیاه مانند یک مسکن عمل می‌کند که سیستم عصبی را آرام کرده و اختلالات خواب را رفع می‌کند. روغن یا افشره خوراکی اسطوخودوس نیز برای کاهش و درمان استرس و فشارهای روحی توصیه می‌شود. البته استفاده از افشره‌های خوراکی برای زنان باردار، شیرده و کودکان توصیه نمی‌شود.

گیاه جینسنگ

گیاه جینسنگ برای مقابله با استرس و تقویت سیستم ایمنی بدن فوق‌العاده است. این گیاه به طور موثر با اضطراب مقابله کرده و خواب راحتی را برای شما به ارمغان می‌آورد. می‌توانید از کپسول‌های ۲۵ تا ۵۰ میلی‌گرمی عصاره خشک جینسنگ استفاده کنید. دکتر داروساز می‌تواند در مورد میزان مصرف آن توضیحاتی به شما بدهد. توجه داشته باشید که دوره درمانی با این گیاه نباید بیش از ۳ ماه طول بکشد.

بادرنجبویه

بادرنجبویه خواص آنتی اکسیدانی دارد و دم کرده آن نیز آرامش‌بخش است و با اضطراب مقابله می‌کند. به عقیده محققان این گیاه اختلالات عصبی مانند بی‌خوابی، نگرانی و آشفتگی را برطرف می‌کند. از روغن این گیاه نیز برای رفع تنش‌های عصبی استفاده می‌شود.

سنبل الطیب

 سنبل الطیب یک درمانگر همه کاره است. دم کرده یا کپسول‌های آن آرامبخش اعصاب است، حالت‌های عصبی را کاهش داده و کیفیت خواب شما را بهبود می‌بخشد. در واقع این گیاه خواب راحتی برای شما فراهم می‌کند بدون اینکه بعد از مصرف آن دچار خواب‌آلودگی شده باشید.

بابونه

بابونه هم یکی از آن گیاهان همه‌کاره هست. علاوه بر اثر مفیدی که روی پوست می‌گذارد آرامبخش، ضداسپاسم، ضد التهاب، ضدعفونی‌کننده، بادشکن و برطرف‌کننده جراحات می‌باشد. اگر دچار حالت‌های عصبی شده‌اید، مضطرب، نگران، آشفته و بی‌خواب هستید و سردردهای عصبی و میگرنی گرفته‌اید بابونه را دریابید. این گیاه به جذب مواد معدنی کمک زیادی می‌کند. توصیه می‌کنیم از عطار یا دکتر داروساز نحوه مصرف این گیاه را برحسب نوع نیازتان جویا شوید.

گیاه رازک

رازک قدمتی هزاران ساله دارد. این گیاه آرامبخش و خواب‌آور طبیعی است. ۱۵ گرم گیاه رازک را در یک لیتر آب جوش بریزید و اجازه دهید به مدت حدود ۱۰ دقیقه بجوشد. سپس بگذارید محلول به دست آمده خنک‌تر شود و سپس آن را صاف کنید. می‌توانید روزانه ۲ تا ۳ فنجان از این دم کرده میل کنید. مصرف این جوشانده برای درمان دلشوره، نگرانی و استرس بسیار مفید است.

چند توصیه کلی

اول از همه بدانید که شما تنها نیستید؛ این روزها اضطراب و استرس همه‌گیر شده است. همه درگیر این مشکل هستند باید راهی برای کاهش آن پیدا کرد.به طور منظم ورزش کنید.مواد غذایی متنوعی در برنامه غذایی‌تان بگنجانید. به اندازه کافی بخوابید.روی تنفس‌تان تمرکز کنید. به آرامی و از شکم نفس عمیق بکشید.زمانی که اضطراب تمام وجودتان را می‌گیرد دستهای‌تان را خیلی محکم مشت و سپس رها کنید.به خاطرات خوبتان فکر و سعی کنید ترس را با غرق شدن در خاطرات خوب از خود دور کنید



میوه همه کاره

http://img.tebyan.net/ts/persian/blue/Parts/box-payameSalamat.jpg

پاییز است و فصل انار و باید حداکثر استفاده را از این میوه سرشار از خاصیت برد. انار به عقیده پزشکان قدیم اکسیر حیات است. خاصیت غذایی آن کم، ولی تصفیه‌کننده خون است. خوردن آن از ابتلا به بیماری قند جلوگیری می‌کند و تقویت‌کننده کبد است. برای آسم و درد و ناراحتی سینه و سرفه‌های شدید بسیار مفید است؛ بخصوص اگر انار شیرین را سوراخ کرده و روغن بادام شیرین داخل آن بریزید و پس از حرارت آن میل کنید.

 
مخلوط جوشانده آب انار، شکر، نشاسته و روغن بادام تقویت‌کننده دستگاه گوارش و مثانه است.انار ترش و شیرین (مینوش) برای پایین‌ آوردن فشار خون بسیار مفید است.انار سموم دخانیات را دفع می‌کند و برای افراد سیگاری بسیار موثر است.اگر انار را با پوست و دانه به طور کامل بپزید و سپس آن را کوبیده و روی محل‌هایی که خارش دارد بگذارید، خارش را برطرف می‌کند.اگر آب انار را در دهان مزه مزه کنید جوش و زخم‌های دهان را برطرف می‌کند،‌ بهترین مرهم برای انار پخته زخم گوشه ناخن است.سرمه انار برای جلوگیری از ریزش آب چشم مفید است.
 
مخلوط رب انار و عسل درمان زخم است و در ضمن این مخلوط را اگر کمی در گوش بچکانید درد گوش را برطرف می‌کند. همچنین داخل انار را خالی کرده و روغن گل سرخ در آن بریزید و کنار آتش و حرارت بگذارید تا کم‌کم گرم شود. سپس کمی از آن را بعد از این که خنک شد در گوش بریزید. این مخلوط برای درد گوش بسیار مفید است.انار را بسوزانید و آن را با عسل مخلوط کنید و روی سینه بمالید. برای درمان سرفه‌های شدید خونی بسیار مفید است.اگر پوست انار را بجوشانید و آن را مزه‌مزه کنید برای استحکام لثه‌ها موثر است.خوردن پوست پخته انار دفع‌کننده کرم‌های معده و روده است.مزه مزه کردن آب پوست پخته انار برای دندان درد مفید است.رب انار درمان اسهال است و برای رفع تشنگی مفرط و تب‌های تند مفید است و رنگ رخسار را باز می‌کند، پوست را شفاف می‌کند و نشاط‌آور است.عصاره گل انار همراه با گلاب را اگر در چشم بچکانید و کمی به چشم استراحت دهید، دید را تقویت کرده و خستگی چشم را برطرف می‌کند.اگر گل انار را پخته و به صورت خمیر درآورید و به قسمت‌هایی از پا که با کفش زخم شده یا ترک پا بمالید آن را درمان می‌کند.

 
اگر هر روز صبح چند غنچه گل انار را ناشتا بخورید تا مدت‌ها از زدن جوش و کورک در امان خواهید بود.خوردن شربت انار از حالت دل‌به‌هم‌خوردگی و استفراغ جلوگیری کرده و معده را تقویت می‌کند. برای تهیه شربت انار حدود شش کیلو انار ترش و شیرین را دانه کنید به طوری که پوست‌های سفید داخل انار با دانه‌های آن مخلوط شود. آن را خوب بکوبید و آب آن را بگیرید. همراه با حدود دو تا سه کیلو قند بجوشانید تا قوام بیاید و بعد با آب مخلوط کنید و میل کنید.


سومین قاتل بی صدای دنیا


http://img.tebyan.net/ts/persian/blue/Parts/box-payameSalamat.jpg

انگور از پرفشاری خون پیشگیری نموده و به سلامت قلب و عروق کمک می کند.انواع انگور سبز، قرمز و بنفش مورد مطالعه قرار گرفتند و مشخص شد که این میوه در پیشگیری از بیماری های قلبی- عروقی نقش موثری ایفا می کند.این اثر به ترکیباتی موسوم به فلاونوئید که به وفور در انگور و سایر میوه ها و سبزیجات یافت می شود، نسبت داده شده است. علاوه بر میوه ها و سبزیجات، کاکائو، قهوه و چای سبز نیز حاوی فلاونوئیدها می باشند.پرفشاری خون که یکی از بیماری های شایع و کشنده در عصر حاضر می باشد، به فشارخون بالاتر از ۱۴ بر روی ۹ اطلاق می شود.اصلاح شیوه زندگی به معنی پیروی از الگوی تغذیه مناسب، پیشگیری از چاقی، ورزش و تحرک مداوم و منظم، پرهیز از مصرف سیگار و الکل و مدیریت استرس، مهم ترین گام در پیشگیری و کنترل بیماری پرفشاری خون به شمار می رود.



بسیاری از مردم این را نمی‌دانند و همچنین عواقب فشارخون بالا را دست کم می‌گیرند. فشارخون بالا خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و گردش خون را افزایش می‌دهد و این تهدید به نوبه خود باعث افزایش نرخ مرگ و میر در کشورهای جهان شده است.سازمان جهانی بهداشت (WHO)، فهرستی حاوی میزان فشارخون‌های مختلف را منتشر کرده که بر اساس آن فشارخون بالا از درجات ۱۴۰ (سیستول) و ۹۰ (دیاستول) آغاز می‌شود.

- منظور از درجه‌های «بالا» و «پایین» فشارخون چیست؟

برای اندازه‌گیری فشارخون از دو عدد استفاده می‌شود که یکی درجه بالایی (سیستول) و دیگری درجه پایینی (دیاستول) است. درجه بالایی، بالاترین میزان فشار در ماهیچه‌ قلب درست در لحظه پس از پمپاژ قلب را اندازه گیری می‌کند.عدد دوم نیز مربوط به زمانی است که ماهیچه قلب پس از تلمبه زدن، خود را رها می‌کند. این درجه به فشاری که در رگ‌ها وجود دارد مربوط می‌شود زیرا خون در این لحظه وارد رگ‌ها می‌شود. همین امر باعث می‌شود که اکسیژن تمام اعضای بدن تامین شود.رگ‌های بدن انسان انعطاف‌پذیر هستند یعنی می‌توانند تنگ و گشاد شوند. اما اگر فشار درون سرخرگ‌ها مدام بالا باشد، این رگ‌ها قابلیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهند. سپس آهک نیز در داخل آنها رسوب می‌کند. بدین ترتیب، خون دیگر به اندازه کافی به اعضای بدن نمی‌رسد و همین می‌تواند منجر به سکته‌های مغزی یا قلبی شود.

- دلایل بیماری فشارخون:

فشار خون بالا می‌تواند باعث سکته‌های مغزی یا قلبی شود. طبق داده‌های پزشکی، اضافه وزن، مصرف مرتب نوشیدنی‌های الکلی و از همه مهمتر مصرف نمک، فشارخون را بالا می‌برند.

- روشی جدید برای درمان فشارخون:

برای بیمارانی که مصرف دارو برای کاهش فشارخون در آن‌ها تاثیری ندارد، روشی نوینی کشف شده که Renale Denervation نام دارد. در این روش با دادن گرما و سرما از کارآیی اعصابی که مسئول تنظیم فشارخون هستند کاسته می‌شود و تغییرات بر عملکرد این اعصاب به نوبه خود منجر به پایین آمدن فشارخون در عروق می‌شود. تحرک و ورزش زیاد نیز مانع بالا رفتن فشارخون می‌شود.سالهاست که از این روش در آلمان استفاده می‌شود، ن استفاده از این روش، بیشتر آزمایشی بوده و دراین‌باره هنوز پژوهشی انجام نشده است.آنچه که روشن است این است که کاهش مصرف نمک، کاهش وزن، تحرک و ورزش زیاد، مانع از بالا رفتن فشارخون در افراد می‌شود.




بایدها و نبایدهای فشار خون


http://img.tebyan.net/ts/persian/blue/Parts/box-payameSalamat.jpg

نزدیک به 6 میلیون نفر از جمعیت 75 میلیون نفری کشور با مراجعه به بیمارستان نیاز به دریافت خدمات درمانی و بستری دارند، تیم سلامت باید تلاش کندتا به حدود70 میلیون نفر دیگر از جمعیت ایران یادآوری کند که از سلامت خود مراقبت کنند.


وقتی صحبت از فشار خون می‌شود، اولین چیزی که به نظرمان می‌رسد، نمک است. گاهی آنقدر راجع به نخوردن نمک و مضرات آن صحبت می‌شود که این سؤال در ذهن پیش می‌آید که اصولا چرا بشر نمک را در کنار غذایش استفاده می‌کند.وقتی به تاریخچه نمک مراجعه می‌کنیم، می‌بینیم این ماده آنقدر محبوب بوده که در برخی مناطق اروپایی، نمک را در ازای حقوق کارمندان به آنان می‌دادند و کلمه دستمزد یا «salary» احتمالا از کلمه «salt» که به معنای نمک است، مشتق شده است البته این موضوع برای ما ایرانی‌ها که از دیر باز در سراسر کشورمان به دریاچه‌های نمک دسترسی داشته‌ایم خیلی قابل تصور نیست.

به هر حال بشر با دسترسی به نمک و رسیدن به دانش فرآوری این ماده، آن را به سرسفره‌ها آورد و متاسفانه از آن بی‌رویه استفاده کرد و آنچه ما اکنون به عنوان مضرات این ماده مهم و حیاتی می‌شناسیم در واقع مربوط به استفاده نابجا از آن است.حدود 60 درصد بیماران دچار فشار خون اگر نمک مصرفی‌شان را در حد متوسط کم کنند، درمان فشار خونشان بهتر صورت خواهد گرفت.برای این منظور غذاها را باید با نمک مختصر پخت و از افزودن نمک به غذا بر سرسفره اجتناب کرد. همچنین از غذاهای شور مثل انواع ترشی‌ها و شوری‌ها هم اجتناب شود.متاسفانه برخی افراد به اشتباه نمک را از پخت غذا حذف و زندگی عادی بیماران فشار خونی را مختل می‌کنند. باید دانست که حذف کامل نمک از غذا فقط در چند بیماری لازم است که مهم‌ترین آنها نارسایی شدید قلبی همراه ورم سراسری است.در حدود 40 درصد موارد، کم کردن نمک کمک چندانی به کنترل فشار خون نمی‌کند و بیمار فقط با استفاده از داروها باید به کنترل فشار خون همت کند

.

موضوع مهم دیگر در مورد فشار خون این است که نباید فشار خون را در فردی که مدت‌های متمادی دچار فشار خون بالا بوده است، ناگهانی و خیلی زیاد پایین آورد، زیرا رگ‌های مغزی در چنین افرادی به فشار خون بالا عادت کرده‌اند.به عنوان مثال اگر قرار باشد فشار خون پیرمردی را که سال‌هاست فشار 19 روی 13 دارد کنترل کنیم، باید آن را بتدریج پایین بیاوریم و در روزهای اول فقط حق داریم آن را 25 درصد کاهش دهیم و به عبارتی آن را به 16 روی 11 برسانیم البته طی روزها و هفته‌های آینده می‌توانیم این فشار خون را به حد ایده‌آل برسانیم.باید جلوی بیمار شدن دیگران را گرفت و کاری کرد که مردم دچار درد و بیماری نشوند.گنجانده شدن توجه به سبک زندگی سالم در برنامه های مراقبتی نظام سلامت امری مهم است که باید با بازنگری در برنامه های مراقبتی انجام شود و مردم نقش اساسی در این زمینه ایفا می کنند. باید برای مقابله با بیماری ها در کشور بسیج شد زیرا  نزدیک به سه دهه گذشته در دنیا سرمایه گذاری روی مردم برای حفظ سلامت جامعه انجام می شود.مهم ترین هدف باید فرهنگ سازی و اطلاع رسانی برای ارتقای سلامت و تأکید بر اصلاح روش های زندگی برای تأمین سلامتی مردم به ویژه با موضوع فشار خون باشد.




علل خواب‌رفتگی دست‌ها

http://img.tebyan.net/ts/persian/blue/Parts/box-payameSalamat.jpg

اگر موقع استفاده از ابزار کار، تلفن یا تایپ در وضعیت نامناسبی باشید، اعصاب در ناحیه مچ دست تحت تاثیر قرار می‌گیرند و موجب ابتلا به سندروم «تونل کارپ» می‌شود.تونل کارپ، کانال تنگی برای اعصاب و عروق است که در صورتی که مچ دست در وضعیت نامناسبی قرار داشته باشد اعصاب، عروق و تاندون‌ها تحت فشار قرار می‌گیرند و موجب خواب‌رفتگی دست‌ها و درد تیرکشنده در ساعد و بازو می‌شود که مجموعه اینها سندروم شانه و دست است.

ابتلا به سندروم شانه و دست موجب می‌شود تا عضلات گردن تا مچ تحت تأثیر قرار بگیرد بر این اساس توصیه می‌شود موقع نشستن طولانی‌مدت تمام ستون فقرات به جایی تکیه داده شود، همچنین ارتفاع میز نسبت به صندلی به گونه‌ای باشد که مجبور به خم شدن نشویم.تغییر وضعیت هر ۱۵ دقیقه می‌تواند موجب عدم خستگی عضلات شود در نتیجه می‌توان برای چندین ساعت پیاپی در محیط‌های اداری و تحصیلی قرار گرفت.انجام تمرینات تقویتی عضلات ناحیه کتف،‌ شانه،‌ گردن و مچ دست و تمرینات کششی عضلات این نواحی می‌تواند مناسب و از ابتلا به سندروم شانه و دست پیشگیری کند.




برخورد صحیح در برابر لجبازی کودک

http://img.tebyan.net/ts/persian/blue/Parts/box-payameSalamat.jpg

در برخورد با لجبازی کودکان باید به شرایط سنی و سلامت آنان توجه کرد، تا زمانی که رفتار لجبازی در کودکان بیش از حد و آسیب زا نباشد، رفتاری کاملا طبیعی است و در صورتی که لجبازی همراه با رفتارهای شدید و طولانی از قبیل فریاد‌ها و گریه‌هایی که به کبودی لب منتهی شوند و یا همراه با کتک زدن باشند باید با مراجعه به روانپزشک اقدامات ضروری انجام گیرد.


در برخورد با لجبازی‌هایی که حالت طبیعی دارند نیز باید به چند نکته توجه کرد تا به طور کاملاً صحیحی این رفتار منفی کودک مهار شود.اولین نکته حفظ آرامش است یعنی به هی وجه در برخورد با کودک لجبازی حساسیت و عصبانیت نشان داده نشود زیرا باعث تشدید لجبازی و آموزش غلط به کودک می‌شود و نکته دوم اینکه باید در این برخورد‌ها، ثابت قدم بود و در واقع در مقابل خواسته نابجای کودک نباید کوتاه آمد.

در اینگونه برخورد‌ها تعادل و نظم و قانون روشنی در مقابل کودکان باید داشت، نباید رفتار پدر یا مادر و یا اطرافیان با این لجبازی‌ها متفاوت باشد تا کودک گیج نشود و به روشنی بیابد که لجبازی کردن هیچ موفقیت و نتیجهٔ لذت بخشی را برایش به همراه ندارد تا از ادامه و تکرار این رفتار منصرف شود. در صورت ادامه لجبازی باید واکنش خاموش (عدم برخورد واکنش‌های کلامی و غیر کلامی و...) را در پیش گرفت،گاهی نیز لجبازی‌های کودکان نشانهٔ عدم رفع نیازهای طبیعی‌شان (تشنگی، گشنگی و...) و یا قرار گرفتن در شرایط سخت است که باید فوراً اقدام به رفع این نیاز‌ها و دشواری‌های کودک کرد.