کلینیک جامع آموزش پزشکی

کلینیک جامع آموزش پزشکی

همچنین می توانید کانال ما در تلگرام را دنبال کنید با عنوان: نکات مهم سلامتی t.me/public_health
کلینیک جامع آموزش پزشکی

کلینیک جامع آموزش پزشکی

همچنین می توانید کانال ما در تلگرام را دنبال کنید با عنوان: نکات مهم سلامتی t.me/public_health

راز سلامت جامعه درگرو مصرف محصولات ارگانیک


مدرنیته به همه اجزای زندگی‌مان رسوخ کرده است و گاه‌گداری خواب‌هایمان را آشفته می‌کند، انگار که خواب‌ها هم با پردازش‌های شیمیایی و فیزیکی دست‌ساخته بشر، چیدمان شده‌ و همین دلیلی است برای غیرقابل باور بودن‌شان!هرگوشه از زندگی را که نگاه کنیم، در کنار هر موجود و ماده طبیعی، مشابه صنعتی آن کاشته شده و گاه شباهت‌ها آن‌قدر زیاد است که به چشم‌ها هم نمی‌توان اطمینان کرد و شاید همین یکی از دلایل کم‌رنگ شدن رنگین کمان اعتمادی باشد که همچون گنبدی زیبا، سقف زندگی‌هایمان را پوشانده بود و از خیلی مصائب، مصون‌مان می‌کرد.و حالا پس از رنج‌هایی که بشر متحمل شد تا مصنوعاتی بسازد، تلاش‌هایی که به‌کار بست تا مرغ و گوشت و میوه را هم به مواد صنعتی بیالاید و میوه‌هایی درشت‌تر و خوشرنگ‌تر، مرغ‌هایی بزرگ‌تر و پرگوشت‌تر و ... تولید کند، به نقطه‌ای رسیده‌ایم که چراغ به‌دست پی محصولاتی می‌گردیم که طبیعی باشند، ارگانیک!

چند سالی است بحث محصولات ارگانیک و ویژگی‌های آن سر زبان‌ها افتاده و مردم مشتاق‌اند تا بتوانند از این محصولات استفاده کنند.به تدریج اکثر فروشگاه‌های بزرگ به سمت عرضه محصولات ارگانیک، تمایل پیدا کرده‌اند، اگرچه هنوز میزان تقاضا به حدی نیست که نگاه جدی عرضه کنندگان را در سطحی وسیع به خود جلب کند، اما بعضی از فروشگاه‌ها، بخش‌هایی از قفسه‌ها و یخچال‌های موادغذایی را به مواد ارگانیک اختصاص داده‌اند، موادی که تمام محصولات خوراکی را شامل می‌شود.البته در اغلب موارد، محصولات ارگانیک قیمتی بالاتر در مقایسه با محصولات غیرارگانیک دارد و قیمت یکی از تاثیرگذارترین عوامل در کند بودن سرعت جذب مشتری است.

اگرچه بسیاری از مردم هنوز هم تفاوت‌های محصولات ارگانیک را نمی‌دانند و کمتر شاهد تلاشی برنامه‌ریزی شده برای اطلاع‌رسانی به افراد از سوی بخش‌های مختلف جامعه نیز هستیم.امروز شاهد افزایش تعداد مغازه‌های عرضه محصولات ارگانیک هستیم، اگرچه همچنان مرغ بیشترین بخش از بازار این محصولات را به خود اختصاص داده است اما می‌توان، سایر محصولات را هم کم و بیش مشاهده کرد.یکی از دلایل مهم در این موضوع، کمبود تولید کننده محصولات ارگانیک است. این واقعیت که تولید محصول ارگانیک، حلقه اول در زنجیره به شمار می‌رود، شاید از نظر برنامه‌ریزانی که بیشتر به یک کارنامه دل خوش داشتند و اقدامات‌شان را با این افق برنامه‌ریزی و دنبال می‌کردند و می‌کنند که در گزارش عملکردهایشان، سطری از سطور به محصولات ارگانیک هم اختصاص داشته باشد.

یکی از مهم‌ترین موضوعات در ایجاد جذابیت برای افزایش اقبال مردمی به سمت محصولات ارگانیک، آگاهی مناسب از ویژگی‌های این محصولات است و رسانه به‌عنوان مسیر اصلی کسب داده‌های اطلاعاتی، در این بستر وظیفه‌ای سنگین را عهده‌دار است.محصول ارگانیک به محصولی سالم یا سبز گفته می‌شود که کد 16 رقمی روی بسته‌بندی آن درج شده و قابلیت پیگیری داشته باشد.در این محصولات به اندازه استانداردها از کود و سموم کشاورزی استفاده شده و این میزان توسط دستگاه‌هایی که برای این کار وجود دارد، چک شده است.

با توجه به رشد جمعیت و نیاز به افزایش غذا در چند دهه گذشته در جهان نیاز به کشاورزی نیز افزایش یافته است. بنابراین برای افزایش میزان تولید محصولات کشاوری از سموم و کودهای زیادی استفاده می‌شود که علاوه بر از بین بردن محیط زیست برای سلامت انسان نیز مضر است.خوشبختانه چند سالی است که مسئولین در زمینه تولید محصولات سالم اقداماتی انجام داده‌اند که البته کامل نیست و هنوز نیاز به پیشرفت دارد. محصولات ارگانیک از نظر امنیت غذایی تضمین شده هستند و با تهیه و استفاده از این محصولات دیگر نباید نگران میزان سموم و آلودگی‌ها و همچنین بیماری‌ها و مشکلات ناشی از آنها باشیم. با این حال تولید این محصولات کم است و برای انواع مواد غذایی قابل استفاده نیست. بنابراین بهتر است تولید این محصولات و همچنین تنوع آنها افزایش یابد.

بیشترین نیاز ما در زمینه محصولات ارگانیک مربوط به سبزیجات و میوه‌ها است چرا که ما مردم را به استفاده زیاد از سبزیجات تشویق می‌کنیم و همین موضوع موجب می‌شود تا نگاهی به سلامت این محصولات نیز داشته باشیم. هنوز هم در تولید این محصولات از سموم زیادی استفاده می‌شود.اقتصادی بودن تولید و عرضه و مصرف محصولات ارگانیک، اطلاع‌رسانی دقیق و مناسب و متناسب، فراهم کردن بسترهای تولید،‌ توزیع و مصرف و ... گام‌هایی است که می‌توان در مسیر گسترش تولید و مصرف محصولات ارگانیک به آنها اندیشید.

امروزه پیشگیری از بروز بیماری‌ها، خصوصاً بیماری‌های غیرواگیر، یکی از مهمترین راهکارهای مد نظر مسئولان در سطوح مختلف اجتماع به‌شمار می‌رود و شاید یکی از راه‌های مهم و قابل اطمینان حصول به این نتیجه، تولید و مصرف محصولات غذایی سالم و تضمین امنیت این محصولات است.البته در این میان باید توجه داشت که اقتصادی بودن، برای مصرف کنندگان نیز یک اولویت مهم به شمار می‌رود که می‌توان با گسترش تولید محصولات ارگانیک، زمینه کاهش قیمت این محصولات سالم غذایی را فراهم کرد.خوشبختانه در سال‌های اخیر اقدامات خوبی در زمینه تولید گوشت مرغ ارگانیک در سطح استان فارس اجرایی شده است به‌ طوریکه تعداد مزارع تولید مرغ سبز، افزایش یافته و فروشگاه‌های عرضه کننده این محصول نیز در نقاط مختلف تاسیس شده است.اما هنوز در تولید سبزی و میوه‌های ارگانیک، شاهد حرکت گسترده‌ای نیستیم و باید امید داشت که با توجه به تاکیدات برنامه‌های توسعه، این مهم نیز به‌عنوان اولویت، تعریف و اجرایی شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد