ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
هوای آلوده وسردرد های میگرنی
آلودگی هوا با 2 مکانیسم ایجاد سردرد میکند، بهطوری که آلودگی هوا و مواد سمی موجود در هوا از عوامل ایجاد سردردهای میگرنی هستند. توصیه میشود افرادی که میگرن دارند به ویژه آنهایی که دردشان با درمان کنترل نشده است از تردد در هوای آلوده اجتناب کنند یا ترجیحاً مدت زمان آن را کوتاه کنند. روند تاثیر آلودگی هوا بر سردرد: با کاهش اکسیژن در بدن بهطور طبیعی اکسیژن کمتری به مغز میرسد و فرد دچار سردرد میشود و حتی با تغییر مکان و اکسیژن رسانی مطلوب، بازهم زمان لازم است تا سردرد بهبود یابد. استفاده از ماسکهای فیلتردار یکی از راههای جلوگیری از سردرد در آلودگی هوا: استفاده از تهویه خودرو، بسته نگه داشتن شیشهها و پنجرههای خودرو و منازلی که در هوای آلوده قرار دارند میتواند از ورود آلودگی به محیط جلوگیری کند و استفاده از دستگاههای اکسیژن ساز در داخل منزل توصیه میشودافرادی که تنگی عروق مغز، فشار خون بالا، دیابت و استعداد سکته مغزی دارند اگر در دراز مدت در معرض ترکیبات اکسیژن مانند دی اکسید کربن و مونواکسیدکربن قرار بگیرند خطر آفرین است.
سپر دفاعی در برابر آلودگی هوا
با سالاد میوه وسبزی بر آلودگی هوا غلبه کنند. مصرف میوه و سبزیها میتواند سموم ناشی از آلودگی هوا را از بدن خارج کند آلودگی هوا یکی از خطرناکترین آلودگیها برای انسان : درصورت آلوده بودن آب یا غذا میتوان از مصرف آن خودداریکرد یا جایگزینی برای آن یافت، اما با توجه به نیاز انسان به هوا و اکسیژن، آلودگی هوا را جزو خطرناکترین آلودگیها قلمداد کردهاند، زیرا حساسترین ارگان بدن یعنی ریه که وظیفه تبادل اکسیژن و گاز کربنیک را با جریان خون دارد مورد تهاجم قرار میدهد. ذرات ریز و آلودگیهای موجود در هوا میتواند وارد جریان خون شود و عوارض قلبی و عروقی و سرطانهای مختلف را فراخوان کند. البته بدن انسان بهصورتی خلق شده که با تمهیداتی از جمله تقویت سیستم ایمنی بدن میتواند از خطر گذر کند. سبزیهای رنگارنگ و میوههای متنوع موادی وارد بدن میکنند که به تقویت سیستم ایمنی بدن و دفع سموم کمک میکند. شیر و لبنیات کم چرب نیز بدن را تقویت میکند. همچنین مغزها و دانههای کپک نزده مانند پسته، بادام، فندوق به دلیل اینکه حاوی منابع غنی انرژی، پروتئین و مواد معدنی هستند حاوی ماده سلنیوم هستند که نه تنها ضد سرطان است بلکه مانع جذب فلزات سنگین (سرب، کادمیوم، جیوه و ..) در بدن شده و آنها را به بیرون هدایت میکند. ، سبزی ومیوههای حاوی آنتیاکسیدان حتی سموم ناشی از استرسهای گوناگون را خنثی و از بدن خارج میکند. همچنین به علت وجود فیبر، این مواد غذایی در جذب قندها و چربیها تعادل ایجاد میکنند؛ به عبارتی این منابع غذایی «جاروهای بدن» تلقی میشوند و کبد را از خمودگی بیمار گونه نجات میدهنداین میوهها و سبزیها علاوه بر طعم و رنگ 50 نوع ریز مغزی مورد نیاز بدن را تامین میکنند. درگذشته میزان مصرف گروه میوهها و سبزیها را 5-7 واحد در روز تعیین کرده بودند اما اخیراً گفته شده تا 9 واحد در روز نیز میتوان از این مواد تغذیه کرد. هر واحد معادل یک لیوان سبزی خام و نصف لیوان سبزیهای پخته است که میشود بهصورت جداگانه یا مخلوط مصرف کرد و یکواحد حاوی 25 کالری است. البته به دلیل وجود قند درگروه میوهها زیاده روی در مصرف آن توصیه نمیشود و نباید غذا را حذف و میوه را جایگزین آن کرد. بنابراین، روزانه حداقل دو واحد (معادل 200 گرم) و حداکثر پنج واحد (معادل 500 گرم) از انواع میوه باید مصرف شود. بهتر است با خرد کردن میوههای مختلف نوعی از سالاد میوه تهیه شود و با افزودن مقداری دانه و مغز و کمی دارچین علاوه بر لذت بردن از طعم این مواد غذایی، در مقابل آلودگی هوا و سرمای زمستان بدن خود را مقاوم کنند.