کلینیک جامع آموزش پزشکی

کلینیک جامع آموزش پزشکی

همچنین می توانید کانال ما در تلگرام را دنبال کنید با عنوان: نکات مهم سلامتی t.me/public_health
کلینیک جامع آموزش پزشکی

کلینیک جامع آموزش پزشکی

همچنین می توانید کانال ما در تلگرام را دنبال کنید با عنوان: نکات مهم سلامتی t.me/public_health

عادات مضر برای قلب

http://img.tebyan.net/ts/persian/blue/Parts/box-payameSalamat.jpg



عادت مضربرای قلب http://www.irannaz.com/user_files/image/13/42.jpg

 

اگر بخواهیم بدن سالمی داشته باشیم باید اول از همه قلبمان مثل ساعت کار کند. با تغذیه سالم و سبک صحیح زندگی می‌توانیم جلوی 80 درصد از بیماری‌های قلبی را بگیریم.متهم ردیف اول مشکلات قلبی، چربی‌ها هستند. البته از سوی دیگر، چربی‌ها از مهم‌ترین منابع تأمین انرژی بدن به شمار می‌روند که برای عملکرد بدن هم ضروری هستند. به‌طور کلی چند گروه چربی داریم که بنا به عملکردی که در بدن انجام می‌دهند مفید و مضر شمرده می‌شوند؛ روغن‌های حیوانی، گوشت گاو و گوسفند، انواع لبنیات مانند کره، سرشیر، خامه و پنیر پرچرب همگی از جمله روغن‌ها و چربی‌هایی هستند که باید تا جایی که می‌توانید از غذای خود حذف کنید یا به حداقل برسانید و از انواع کم چرب آن استفاده کنید. بهتر است حتی‌الامکان به جای سرخ کردن غذاها از کباب کردن، آب پز کردن و پختن استفاده کنید. کره چه گیاهی باشد و چه حیوانی حاوی چربی‌های اشباعی است که برای قلب ضرر دارد ولی نوع گیاهی آن به‌دلیل نداشتن چربی‌های ترانس نسبت به نوع حیوانی بهتر است، ولی مقدار مصرف آن کم باشد. اما به یاد داشته باشید که همه روغن‌ها به صرف روغن بودنشان خاصیت چاق‌کنندگی دارند چون چربی‌های غیراشباع دارند.یکی از راه‌هایی که می‌توانید برای کاهش کلسترول خون و کاهش خطر بیماری‌های قلبی انجام دهید، کاهش مصرف چربی‌ها و جایگزین کردن آنها با مواد نشاسته‌ای است که هم چربی کم‌تری دارند و هم انرژی بدن را تأمین می‌کنند. انواع نان‌ها که بهترین آنها نان سنگک و نان جوی سبوس‌دار است، ماکارونی، سیب‌زمینی، برنج و انواع غلات و جو بهترین جایگزین‌ها هستند. البته نباید در مصرف این مواد هم زیاده روی کنید.سیراب شیردان و دل و جگر و قلوه گوسفند هم طرفداران خاص خودش را دارد ولی حواستان باشد، این مواد غذایی سرشار از چربی و کلسترول هستند. البته چربی آنها همانند گوشت قرمز است ولی کلسترول بسیار بالایی دارند و مصرف آنها توصیه نمی‌شود و حداقل درصورت مصرف، به مقدار کم و در فواصل طولانی مصرف کنید. نمک جزو مواد طعم‌دهنده‌ای است که مضرات آن بیشتر از فواید آن است و مصرف زیاد آن باعث بالا رفتن فشار خون به‌خصوص در سالمندان می‌شود. پس تا می‌توانید از مصرف آن خودداری کنید. بیشتر میوه‌ها و سبزیجات مواد کم چربی هستند که سرشار از فیبرند و با آنتی‌اکسیدانی که دارند نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی ایفا می‌کنند.



 

عادات مضر برای قلب

مهمترین عامل بروز مشکلات و بیماری‌های قلبی انتخاب یک الگوی زندگی ناسالم و غیر بهداشتی است.آمارها نشان می‌دهد که تقریبا 90 درصد از موارد ناراحتی‌های قلبی ناشی از عادات ناسالم و غلط نظیر سیگار کشیدن، مصرف الکل، پرخوری و بی‌تحرکی هستند. بنابراین تغییرات مثبت و مفید در عادات زندگی هرچه قدر هم که اندک باشند می‌توانند به حفظ سلامت قلب شما کمک کنند. فهرست 10 عادت مضر اما متداول در بین مردم که موجب افزایش خطر بروز بیماری‌های قلبی می‌شوند و سلامت این عضو حیاتی را به خطر می‌اندازند ارائه شده که عبارتند از:

تماشای زیاد تلویزیون؛ بررسی‌های متعدد نشان داده است که تماشای تلویزیون برای مدت طولانی برای قلب خطرناک است. بر‌اساس نتایج یک مطالعه بزرگ که در سال 2011 میلادی در مجله کالج کاردیولوژی آمریکا منتشر شد، افرادی که مدت طولانی مقابل صفحه نمایش تلویزیون می‌نشینند بیشتر با خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی مواجهند. اگر افرادی که به‌طور مداوم ورزش می‌کنند روزانه بیش از چهار ساعت تلویزیون تماشا کنند دو برابر بیشتر در معرض خطر حمله مغزی و ایست قلبی هستند که ممکن است در نهایت منجر به مرگ آنها شود.

مصرف نوشابه‌های رژیمی؛ مصرف مداوم نوشابه‌های رژیمی هرچند ممکن است در تابستان‌های گرم شما را خنک کرده و تشنگی‌تان را موقتا برطرف کنند اما سلامت قلب را به‌طور جدی به خطر می‌اندازند. این نوشابه‌ها حتی در افرادی که سابقه ابتلا به بیماری‌های قلبی را ندارند نیز خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهند.

مصرف الکل؛ مصرف این نوشیدنی مقدار کالری بدن را افزایش می‌دهد و در عین حال موجب بروز اختلال و آشفتگی در الگوی خواب می‌شود که نتیجه این تغییرات بروز آسیب‌های قلبی است.

خواب نامنظم؛ افرادی که خیلی کم یا خیلی زیاد می‌خوابند و خواب متعادل و کافی ندارند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی هستند. خواب شبانه اگر کمتر از پنج ساعت یا بیشتر از 9 ساعت باشد موجب بالا رفتن سطح فشار خون و استرس می‌شود و در نتیجه خطر ابتلا به بیماری عروق کرونری را تشدید می‌کند.

افسردگی؛ همه ما ممکن است گاهی دچار حالت‌های افسردگی، استرس و تنش شویم. در حالت طبیعی این احساسات منفی به خودی خود برطرف می‌شوند اما اگر باقی بمانند بیمارگونه هستند و سلامت قلب را تهدید می‌کنند.

خروپف کردن؛ خروپف کردن نه تنها اطرافیان را آزار می‌دهد بلکه نشانه ابتلا به وقفه تنفسی حین خواب است. افراد مبتلا به این عارضه بیشتر با خطر ابتلا به مشکلات و بیماری‌های قلبی مواجهند، چون وقفه افتادن در حین تنفس می‌تواند موجب بالا رفتن فشار خون شود که برای قلب و عروق مضر است.

ورزش زیاد از حد؛ ورزش سنگین و شدید به عضله قلب فشار وارد می‌کند و این عضو مهم را خسته و فرسوده می‌کند. بنابراین رعایت تعادل حتی در انجام تمرینات ورزشی نیز ضروری است.

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان‌ها؛ افرادی که بهداشت دهان و دندان‌های خود را رعایت نمی‌کنند هم با مشکل بوی بد دهان مواجه می‌شوند و هم بیشتر در معرض خطر ایست قلبی هستند، چون باکتری‌های موجود در لثه می‌توانند وارد عروق خونی شوند و درنتیجه مسیر عروق را باریکتر کرده و جریان خون را کندتر می‌کنند. این تغییرات به نوبه خود سلامت قلب را به خطر می‌اندازند.

پرخوری؛ این فاکتور نیز از عوامل کلیدی بروز مشکلات و بیماری‌های قلبی است و چاقی که حاصل خوردن زیاد و تحرک کم است به‌طور مستقیم روی سلامت قلب تاثیر سوء دارد.

استعمال سیگار؛ این مورد آخر نیز از موثرترین عوامل خطرزا در بروز امراض قلبی به‌ویژه سکته است. پزشکان تاکید دارند حتی استعمال یک نخ سیگار در روز خطر ابتلا به امراض قلبی را تا دو برابر تشدید می‌کند، به‌علاوه سیگار به میزان چشمگیر خطر ابتلا به سرطان و بسیاری از بیماری‌های ریوی و تنفسی راافزایش می‌دهد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد