کلینیک جامع آموزش پزشکی

کلینیک جامع آموزش پزشکی

همچنین می توانید کانال ما در تلگرام را دنبال کنید با عنوان: نکات مهم سلامتی t.me/public_health
کلینیک جامع آموزش پزشکی

کلینیک جامع آموزش پزشکی

همچنین می توانید کانال ما در تلگرام را دنبال کنید با عنوان: نکات مهم سلامتی t.me/public_health

در هوای آلوده تا ‌می‌توانید شیر بنوشید

http://img.tebyan.net/ts/persian/blue/Parts/box-payameSalamat.jpg



مصرف شیر در هوای آلوده http://www.irannaz.com/user_files/image/13/42.jpg

 

در روزهایی که آلودگی هوا به حد هشدار و یا اضطرار ‌می‌رسد برای جلوگیری ازصدمه دیدن سیستم تنفسی و التهاب دستگاه گوارش باید مصرف شیر، لبنیات و دیگر فرآورده‌های لبنی بیشتر شود، زیرا آنها دارای فسفر، منیزیم، کلسیم و خنثی کننده سموم هستندمصرف شیر و فرآورده‌های آن سبب نرم شدن مخاط تنفسی فوقانی، مری و معده ‌می‌شود. از سوی دیگر استفاده از فرآورده‌های لبنی موجب ‌می‌شود که عمل دفع ادرار و مدفوع و به همراه آنها، مواد آلاینده بیشتر انجام شود؛ بدین ترتیب التهابات و بیماری‌های دستگاه گوارش کاهش ‌می‌یابد .همچنین مصرف دوغ و ماست‌های پروبیوتیک برای مقابله با آلاینده‌های هوا توصیه ‌می‌شود، زیرا آلاینده‌های موجود شامل ترکیبات مختلفی هستند که از طریق هوایی که تنفس ‌می‌کنیم وارد بدن ‌می‌شوند .بدین ترتیب آثار مخرب ‌آنهاروی بافت‌های بدن، دستگاه تنفسی و قلب و عروق بر جای ‌می‌ماند و در طولانی مدت ابتلا به پوکی استخوان را تشدید ‌می‌کند.از سوی دیگر در زمان آلودگی هوا، ساخت ویتامین D از طریق پوست به شدت کاهش ‌می‌یابد. به همین دلیل در شهرهای بزرگ که معمولا هوای آلوده دارند، کمبود ویتامین D در میان مردم شیوع بالایی دارد.این در حالی است که متخصصان تغذیه براین باورند که افرادی که کمبود کلسیم دارند، بیشتر در معرض خطر آلودگی با سرب قرار ‌می‌گیرند، زیرا گیرنده‌های فلزات دو ظرفیتی در بدن انسان به‌صورت رقابتی عمل ‌می‌کنند؛ درصورتی که این گیرنده‌ها، قبلا با عناصری مانند آهن و کلسیم اشباع شده باشند، بدن کمتر در معرض آلودگی با سرب قرار ‌می‌گیرد. در این زمینه نیز مصرف بیشتر لبنیات به اشباع کردن این گیرنده‌ها کمک ایانی ‌می‌کند.مصرف غذاهایی که حاوی آنتی اکسیدان‌های سلنیوم و بتاکاروتن هستند، توصیه ‌می‌شود؛ سبزی‌ها و میوه‌هایی مثل طالبی، انبه، کدو تنبل، فلفل،اسفناج، کلم و زردآلو بتاکاروتن دارند. سلنیوم را هم ‌می‌توان در غذاهای دریایی، مرغ، نان، آجیل و غلات سبوس دار پیدا کرد.همچنین استفاده از ویتامین‌های مختلف D، A، E وCتوصیه ‌می‌شود، بنابراین بهتر است از سبزی‌ها و میوه‌هایی همچون کرفس، اسفناج، گوجه‌فرنگی، لیمو شیرین، نارنگی، پرتقال و کاهو استفاده شود که غنی از ویتامین C هستند.البته مصرف جوانه گندم، روغن‌های گیاهی، گردو، بادام، زیتون و جگر که منابع ویتامین E هستند را نیز نباید فراموش کنیم‌. این ویتامین ‌می‌تواند مسمومیت ناشی از آلودگی هوا را خنثی کند.منابع مناسب ویتامین D هم شیر، کره و زرده تخم مرغ هستند که باید در برنامه غذایی روزانه باشند .همچنین مصرف روزانه یک عدد سیب ‌می‌تواند عوارض ناشی از آلودگی هوا را کاهش دهد و استفاده از میوه‌هایی مانند پرتقال و توت فرنگی نیز در این زمینه توصیه ‌می‌شود. مصرف سیر، پیاز و تره فرنگی هر قدر هم که بوی آنها آزاردهنده باشد، بسیار مفید است، زیرا آنها حاوی مقدار زیادی گوگرد هستند که ‌می‌توانند از مخاط دستگاه تنفسی محافظت کنند. نوشیدن آب فراوان در روزهای آلودگی هوا به کلیه‌ها کمک ‌می‌کند تا بهتر کار کنند واملاح اضافی را از بدن خارج کنند، بدین ترتیب ذرات آلودگی مدت کمتری در بدن باقی ‌می‌ماند.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد