کلینیک جامع آموزش پزشکی

کلینیک جامع آموزش پزشکی

همچنین می توانید کانال ما در تلگرام را دنبال کنید با عنوان: نکات مهم سلامتی t.me/public_health
کلینیک جامع آموزش پزشکی

کلینیک جامع آموزش پزشکی

همچنین می توانید کانال ما در تلگرام را دنبال کنید با عنوان: نکات مهم سلامتی t.me/public_health

استرس کاری خطرناک‌تر از سیگار

محققان اروپایی با بررسی سلامتی ۲۰۰ هزار نفر در ۱۳ شغل متوجه شدند ۲۳ درصد آنهایی که شغل پرفشار دارند به بیمار یهای قلبی دچار شده و آمار مرگ و میر ناشی از بیماری عروق کرونر قلب نیز در میان افراد با شغل نامناسب به شدت بالاست.

در گذشته فشار کار منشا استرس به حساب نمی آمد و محققان کشاغل سخت را عامل بیماری های قلبی نمی دانستند اما به تازگی ثابت شده است که مدیران بیشتر از کارگران در معرض بیماری قلبی و مرگ ناشی از آن قرار دارند و این نه به دلیل فعالیت کم مدیران بلکه به خاطر فشار روانی شغلشان است.

پروفسور پیتر ویسبرگ ، مدیر بنیاد قلب بریتانیا در این باره گفت: بررسی های ما نشان داد که بدن تا هفت ونیم سال تحمل فشار های روانی ناشی از کار را دارد و بعد از آن در صورت تکارر و ادامه دارد بودن استرس های کاری قلب تحمل نیاورده و به بیماری های مختلف دچار می‌شود.

یافته های ما نشان می دهد که فشار کار با افزایش خطر ابتلا بیماری عروق کرونر قلب، مانند حمله قلبی همراه است. ما ثابت کردیم که فشار کار بیش از سیگار برای قلب ضرر دارد.

ما می دانیم که افراد سیگاری ، فشار کار بالایی دارند . فعلا در تلاش هستیم این موضوع را نیز ثابت کنیم که فشار کار میل به سیگار را نیز ایجاد می کند یا نه. به هر حال اگر این مورد نیز ثابت شود مشاغل پر استرس دشمت درجه یک قلب به حساب خواهند آمد.

محققان انگلیسی با بررسی ۱۳ مطالعه که بر روی نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر انجام شد، دریافتند: فشارهای روانی در محیط کار با ۲۳ درصد از موارد حملات قلبی و مرگ ناشی از بیماری‌های آن در ارتباط است.

محققان دانشگاه لندن اعلام کردند که  کار کردن در هر محیط کاری می‌تواند همراه با استرس باشد و در افراد با تجربه کمتر، بیشتر دیده می‌شود اما نوع برخورد با این استرس نکته اصلی در برطرف کردن آن است.

 افرادی که در محیط‌های شغلی‌شان استرس دارند سبک‌هایی از زندگی را انتخاب می‌کنند که به سلامت قلب ضرر بیشتری می‌رساند.

کسانی که به مشاغل تخصصی و حرفه ای اشتغال دارند بیشتر از سایرین در معرض خطر هستند و در میان آنها کسانی که در رده های شغلی پایین تر هستند بیش از دیگران باید مراقب باشند. چون آمار سکته قلبی در میان آنها بیشتر است.

استرس شغلی در ارتباط مستقیم با حمله قلبی است ولی شکل های دیگری از زندگی هم هستند که خطر سکته را بالا می برند. مثلا کسی که شغل پر استرسی ندارد ولی سیگار می کشد بیش از کسی که شغل پر استرس دارد در معرض خطر است.البته ترکیب شغل پر استرس و سیگار خطرات را دو چندان می کند. اگر شغل پر استرس باشد و امکان تغییر در آن نباشد می توان با کاهش دادن خطرات دیگر، مثلا با ترک سیگار درصد حمله قلبی را پایین آورد.

نکته آخر:رژیم غذایی درست، ورزش کردن و ترک سیگار می تواند سپر دفاعی خوبی در برابر استرس های شغلی باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد