ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
یکی از شش اصل ضروری طب سنتی آب و هوا است که بر بدن تاثیر مستقیم دارد .
نمی توانیم سالم باشیم و نسبت به آب و هوا بی اعتنا باشیم و طب سنتی در شرایط آب و هوایی، تدابیر خاصی اندیشیده می شود.
مزاج فصل پائیز سرد و خشک است، در فصل پائیز علائمی همچون خشک شدن پوست، یبوست ، برخی از مشکلات روحی و افسردگی ، لک پوستی، خشکی مخاط در افراد ظاهر می شوند.
رعایت اصول تغذیه در فصل پائیز :مصرف ترشیجات، بادمجان، عدس، میوه های خیلی ترش، کلم، قهوه ، غذای مانده و کنسرو شده، فست فود در این فصل باید کاهش یابد.
در افرادی که علایم سودایی را دارند یعنی مزاج سرد و خشک دارند از مصرف مواد غذایی گفته شد باید پرهیز کنند.
در خصوص مصرف مواد غذایی و میوه جات مفید در این فصل باید گفت گوشت گوسفندی، حلیم، غذاهایی که بلغور گندم دارند، بادام و حریر بادام، شیر گرم همراه عسل، غذاهایی که با نان درست می شوند ، غذاهای مفیدی هستند که توصیه میشود در این فصل استفاده کنند.
مصرف روغن برروی بدن همچون روغن بادام شیرین باعث کاهش سطح خشکی پوست می شود که توصیه میشود مصرف آن قبل از حمام و یا هنگام حمام کردن انجام شود.
مصرف میوه های شیرین در این فصل مفید بر بدناست: مصرف میوه هایی همچون انجیر، سیب رسیده ، طالبی، موز در پیشگیری عوارض این فصل مفید هستند.