کلینیک جامع آموزش پزشکی

کلینیک جامع آموزش پزشکی

همچنین می توانید کانال ما در تلگرام را دنبال کنید با عنوان: نکات مهم سلامتی t.me/public_health
کلینیک جامع آموزش پزشکی

کلینیک جامع آموزش پزشکی

همچنین می توانید کانال ما در تلگرام را دنبال کنید با عنوان: نکات مهم سلامتی t.me/public_health

تغذیه زنان در ماه رمضان، چگونه؟!

زنان نیازهای تغذیه ای ویژه ای در ماه مبارک رمضان دارند که این نیازهای تغذیه ای در طول ساعات بعد از افطار تا سحر باید تامین شود.زنان به علت شرایط فیزیولوژیکی خاص، نیاز به توجهات تغذیه ای ویژه ای دارند؛ در بسیاری از موارد با تامین به موقع مواد مغذی می توان عوامل خطر تغذیه ای را محدود و سلامت زنان را تضمین کرد.این سنین به مصرف منابع غذایی خون ساز و حاوی آهن جهت پیشگیری ازکم خونی، فقر آهن و مواد غذایی تسهیل گر در جذب آهن مواد غذایی نیاز دارند؛ غذاهایی مانند گوشت قرمز و سفید، کلم، اسفناج، مغزدانه ها، حبوبات و غلات غنی از آهن هستند. منابع غذایی گیاهی آهن به ویژه زمانی که با مواد غذایی حاوی ویتامین سی - C - مصرف شوند بسیار راحت تر و سریع تر جذب می شوند، بنابراین مصرف غلات همراه با سبزی و سالاد و یا مصرف لیموترش تازه یا نارنج همراه با وعده غذایی و یا تکه های گوجه فرنگی توصیه می شود.

این نوع مواد غذایی باید در وعده های افطار و سحر گنجانده شود. در مواردی که کم خونی یا محدودیت دریافت منابع آهن وجود دارد، مصرف قرص آهن با نظر پزشک در وعده سحر توصیه می شود.ترابی تاکید کرد: خوردن سحری به همه افراد و سنین که قصد روزه گرفتن دارند به ویژه کودکان، نوجوانان و جوانان توصیه می شود؛ کودکان ونوجوانان می توانند افطار و شام را در یک وعده میل کنند.مصرف غذای کم حجم ولی مقوی و مغذی که سرشار از انواع ویتامین ها و حاوی مواد نشاسته ای باشد، می تواند غذای مناسبی برای گروه سنی کودکان، نوجوانان و جوانان باشد.

مصرف میوه های تازه و متنوع در انتهای شب در تامین ویتامین ها و املاح معدنی این گروه سنی کمک کننده است.در سنین باروری، زنان نیاز به مصرف غذاهای حاوی اسید فولیک به مقدار کافی دارند تا در صورت باردار شدن، از خطر تولد نوزادان دارای نقص های مادرزادی در امان بمانند.مرکبات، سبزی های برگ پهن سبز و مغزدانه ها حاوی اسید فولیک هستند، بهترین زمان مصرف این نوع مواد به ویژه انواع سبزی ها در وعده سحری است زیرا علاوه بر تامین انواع ریز مغذی ها، به علت آب ذخیره شده در بافت آنها، منبع خوبی نیز برای تامین بخشی از آب مورد نیاز روزانه بدن به شمار می رود.برای سلامت استخوان ها و دندان ها، زنان نیاز به مصرف منظم انواع غذاهای حاوی کلسیم دارند. کلسیم موجب استحکام استخوان ها و پیشگیری از پوکی استخوان می شود.

کلسیم به ویژه برای نوجوانان و جوانان بسیار اهمیت دارد،شیر کم چرب یا بدون چربی، ماست، پنیر، کشک، حبوبات از جمله نخود، عدس، لپه، لوبیا ، نخود فرنگی، انواع کلم خام، بروکلی، بادام خام، پرتقال، ماهی سالمون و ساردین و غذاها و نوشیدنی های غنی شده با کلسیم از جمله غذاهای حاوی کلسیم به شمار می روند.توصیه می شود زنان در وعده افطار با مصرف شیر گرم، نان و پنیر کم چرب و کم نمک، یک لیوان شیر قبل از خواب و همچنین یک پیاله ماست همراه غذای افطار یا سحر، میزان دریافت کلسیم از لبنیات را تامین کنند.زنان می توانند همچنین سایر مواد غذایی که منابع ضعیف تری از کلسیم هستند را در غذای خود گنجانده و با استفاده از تنوع غذایی، میزان جذب کلسیم را نیز در بدن افزایش دهند؛ در سنین میانسالی و سالمندی و مواردی که محدودیت دریافت مواد لبنی وجود دارد مصرف مکمل کلسیم قبل از خواب توصیه می شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد