برخی مواد غذایی و میوههای مفید برای جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی و
درمان آن موثر هستند ،به همین دلیل برای اینکه سیستم ایمنی بدن به بهترین
نحو به مبارزه علیه ویروسهای سرماخوردگی و آنفلوانزا بپردازد باید مواد
مغذی حیاتی را دریافت کند. مصرف پرتقال، انواع توت، فلفل دلمهای، توت
فرنگی، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز از قبیل انواع کلم،دریافت زیاد و منظم
ویتامین «C »به کاهش بروز، شدت و طول مدت سرماخوردگی کمک میکند. همچنین
غلات سبوسدار و حبوبات، منابع غذایی خوبی برای ویتامینهای گروه B هستند،
مصرف نکردن این مواد در بدن سبب بروز عفونتهای مکرر دستگاه تنفسی فوقانی
میشود. مصرف شلغم ،آویشن، زنجبیل و عسل برای سرماخوردگی بسیار مفید است.
مصرف
سیر که دارای آهن و روی(Zn) است، سبب تقویت سیستم ایمنی و کمک به کاهش خطر
عفونتهای ویروسی میشود همچنین نوشیدن زیاد مایعات از کمبود آب بدن که
عامل بروز تب است پیشگیری میکند. آب، چای همراه با لیمو و عسل، دمنوش و
جوشانده، آبمیوههای طبیعی و شیر کم چرب بهترین مایعات هستند.
در
زمان سرماخوردگی باید از مصرف غذاهای آماده، بستهبندی شده و کنسروها که از
لحاظ ویتامینها و مواد معدنی فقیر هستند خودداری کرد و بهتر است به جای
مصرف این نوع غذاها بهتر است از انواع میوه و سبزیجات تازه، گوشت، ماهی،
غلات، مغزها و دانهها استفاده شود. هم چنین به افرادی که به سرماخوردگی
مبتلا شدهاند توصیه میشود در طول دوره درمان از مصرف محصولات شیرین و
حاوی شکر که توانایی سیستم ایمنی بدن را کاهش میدهد و میتواند پاسخ ایمنی
بدن را تقلیل دهد خودداری کنند.