ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
اگر شب ها احساس گرسنگی می کنید هیچ اشکالی ندارد که برای خود یک میان وعده
در نظر بگیرید. اما وقتی بحث ، دیر وقت غذا خوردن است باید انتخابی
هوشمندانه داشته باشید.انتخاب اشتباه علاوه بر اضافه کردن کالری بی مورد به
برنامه روزانه باعث می شود خوابتان نیز بهم بخورد.به جای اینکه نزدیک ترین
خوشمزه ترین چیزی که در یخچال پیدا می کنید بخورید، بهتر است ابتدا کمی
فکر کنید. در ادامه چند غذایی که خوردنشان در شب بدترین کار ممکن است را به
شما معرفی می کنیم.
-غذاهای روغنی و پرچرب: غذاهای روغنی، سنگین و
چرب نه تنها باعث می شود صبح روز بعد احساس تنبلی کنید، بلکه باعث می شوند
معده دوبرابر کار کند تا بتواند هضمشان کند.
-از فست فودها، آجیل، بستنی، و یا غذاهای سرشار از پنیر قبل از خواب اجتناب کنید.
-غذاهای
سرشار از کربوهیدرات یا غذاهای قندی: شاید خوردن غذایی شیرین قبل از خواب
دقیقا چیزی باشد که قبل از خواب می خواهید، اما اگر یک تکه بزرگ از کیک
شکلاتی بخورید، بالا رفتن سطح قند خون باعث بالا رفتن انرژی و در نتیجه بهم
خوردن خوابتان می شود.
-از خوردن کیک، کوکی، و میان وعده های حاوی
کربوهیدرات مانند کراکرها، چیپس، و نان سفید پرهیز کنید. -گوشت قرمز و دیگر
پروتئین ها: مانند غذاهای چرب، خوردن گوشت قرمز در آخر شب باعث می شود
معده سخت مشغول هضم شود و به خواب رفتن برایتان دشوار شود (گوشت قرمز
بدترین تاثیر را دارد، اما خوردن گوشت مرغ و ماهی نیز تاثیر خود را
دارد).لازم نیست همه پروتئین ها را کنار بگذارید، فقط مطمئن شوید از
پروتئین بدون چربی و در اندازه کم استفاده می کنید، مانند یک لیوان ماست یا
شیر.
-غذاهای تند: ادویه ها شاید دوای طیف وسیعی از بیماری ها
باشد، اما وقتی آخر شب هوس خوردن غذایی به سرتان می زند، از سس و غذاهای
تند دوری کنید.
-غذاهای تند می توانند باعث ناراحتی معده شوند، و
مواد شیمیایی موجود در غذاهای تند می توانند باعث تحریک حواس شوند، و به
خواب رفتن را سخت کنند.
-وعده های بزرگ: خوردن میان وعده ی آخر شب
نباید تبدیل به یک وعده کامل غذایی شود. مجموع کالری این میان وعده را از
200 کالری پایین تر نگه دارید، تا موقع خواب دچار مشکل نشوید.
برخی علائم به قدری برایمان تکراری شده اند که بی توجه از کنارشان عبور می
کنیم، علائمی که می توانند زنگ خطر سرطان باشند. لازم است که افراد تنها به
انجام آزمایشات پزشکی جهت تست کردن سرطانها در بدن خود اکتفا نکنند، و در
صورت بروز برخی علائم که به آن اشاره می گردد پیگیر این موضوع بسیار مهم
باشند.حال در اینجا به برخی علائم اشاره می گردد که به راحتی نادیده گرفته
می شوند:
1. خس خس سینه یا تنگی نفس
یکی از اولین نشانه های سرطان ریه تنگی نفس است که غالبا این افراد به سختی قادر به حبس نفس خود هستند.
2. سرفه مزمن یا درد سینه
انواع
مختلفی از سرطان، من جمله تومورهای سرطان خون و ریه، می تواند نشانه هایی
شبیه سرفه بد یا برونشیت داشته باشد.گزارش شده است که برخی از بیماران
مبتلا به سرطان ریه درد در قفسه سینه دارند که گستردگی آن تا شانه یا پایین
بازوها می رسد.
3. تب یا عفونت های مکرر
این اتفاق می تواند
نشانه ای از سرطان خون باشد، سرطان سلول های خونی که در مغز استخوان شروع
می شود. این سرطان باعث می شود که مغز تولید غیر طبیعی سلول های سفید خون
را داشته و قابلیت مبارز با عفونت بدن شما از بین برود.
4. اشکال در بلع
وجود مشکل در بلعیدن معمولا با مری یا سرطان گلو همراه است، و گاهاً یکی از اولین نشانه های سرطان ریه محسوب می گردد.
5. متورم شدن غدد لنفاوی و یا توده در گردن، زیر بغل، کشاله ران
بزرگ شدن غدد لنفاوی نشان دهنده تغییراتی در سیستم لنفاوی است که خود علامت خطری از سرطان است.
6. کبودی بیش از حد یا خونریزی های بدون توقف
این
علامت معمولا نشان می دهد که اتفاق غیر طبیعی با پلاکت و گلبول های قرمز
خون رخ داده است، که می تواند نشانه ای از سرطان خون باشد. با گذشت زمان،
سلول های سرطانی توانایی حمل اکسیژن از طریق خون را تضعیف می کنند.
7. ضعف و خستگی
خستگی
و ضعف عمومی از نشانه های انواع مختلف سرطان است که نیازاست به آن نگاه
ویژه ای شود، که غالبا در ترکیب با سایر علایم رخ می دهد. اما هر زمان که
احساس خستگی بدون دلیل داشته و نتوانستید آن را با خواب رفع کنید، با دکتر
خود صحبت کنید.
هرگونه پخت و پز باید در مکانهایی با شرایط بهداشتی صورت پذیرد و تمامی افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر بوده و رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است.
مواد
خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد، از مواد غذایی مشمول بسته بندی که مورد
تایید وزارت بهداشت است استفاده شود .در پخت غذا از نمکهای بسته بندی ید دار تصفیه
شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا ودارو در تهیه و پخت غذا، برنج و مصرف روی سفره
ها استفاده شود ، در تهیه غذا از روغن های دارای مجوز ساخت ازسازمان غذا و
دارو با ترانس پایین استفاده شود لازم
است از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر
۲ ساعت) خودداری شود و در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد
غذایی پخته در زیر ۴ درجه سانتی گراد یا در بالای ۶۳ درجه سانتی گراد (روی شمعک
گاز) نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد
.
از
نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه
خودداری شود و در صورت توزیع سبزی و سالاد رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی الزامی
است و توصیه می شود از سالاد و سبزی بسته بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت
استفاده شود. با نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات
و جمع آوری زیر سیگاری ها، از استعمال مواد دخانی در محل های مسقف خودداری شود. شستشو و گندزدایی مستمر ظروف چندبار مصرف که برای
توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده می شود لازم و ضروری است و در صورت استفاده از
ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم باید از ظروف یکبار مصرف مناسب ترجیحا
ظروف یکبار مصرف گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده کرد
.
اسیدفولیک که با نامهای فولات یا ویتامین B9 معروف است، برای بسیاری از
اعمال حیاتی بدن ضروری است. این ویتامین، بدن را در مقابل بیماریهای قلبی،
نقصهای مادرزادی، پوکیاستخوان و برخی سرطانها حفظ میکند.مصرف ویتامین
B9 در سنین باروری میتواند از بروز نیمی از نقایص لوله عصبی مانند
«اسپاینابیفیدا» جلوگیری کند. کمبود این ویتامین در زمان بارداری میتواند
به کم خونی، تولد نوزادنارس و ایجاد نقص لوله عصبی در جنین منجر شود.تا
چندی پیش، مصرف اسیدفولیک فقط به زنان باردار توصیه میشد که در حال حاضر
براساس نتایج تحقیقات انجام شده مصرف آن به آقایان نیز توصیه میشود.
براساس نتایج تحقیقات این ویتامین در تقسیمهای سلولی نقش بسزایی دارد و
حرکت و کیفیت اسپرم را بهبود میبخشد.
معمولا به تمام خانمها
توصیه میشود 6 ماه قبل از بارداری به پزشک زنان مراجعه کنند تا تمام
آزمایشهای روتین و موردنیازشان را انجام دهند. البته در این زمان حتما
باید با حضور همسرشان به پزشک مراجعه کنند تا آزمایشهای لازم هم برای
همسرشان و هم برای خود خانم تجویز شود.معمولا یکی از آزمایشهای تجویزشده
به آقایان، آزمایش اسپرموگرام است که در آن حرکت، شکل و تعداد اسپرمها
ارزیابی میشود. گاهی ممکن است جواب آزمایش در بعضی از افراد غیرطبیعی باشد
که میتواند علتهای زیادی داشته باشد. جالب اینکه در مواردی فقط با تجویز
انواع ویتامینها مانند زینک، اسیدفولیک و ویتامین D مشکل برطرف میشود.
حتی در روش IVF مردانی که 3-2 ماه
قبل از بارداری همسرشان، مصرف ویتامین و اسیدفولیک را شروع میکنند کیفیت
و شکل اسپرم و توانایی باروری در آنها افزایش مییابد.دوز اسیدفولیک مصرفی
با توجه به اینکه فرد چه زمانی تصمیم به مصرف آن دارد، متفاوت خواهد بود
مثلا اگر خانمی قرار است طی یکی، دو ماه آینده باردار شود مصرف اسیدفولیک 5
میلیگرمی و در آقایان 1 میلیگرمی توصیه میشود ولی اگر خانمی تصمیم
بگیرد 6 ماه تا یک سال بعد باردار شود مصرف اسیدفولیک با دوز یک میلیگرم و
در آقایان هم همان دوز یک میلیگرم پیشنهاد خواهد شد.
فشارخون
بالا شایعترین مشکل طبی در دوران بارداری است یعنی 3-2 % بارداریها را
دچار مشکل می کند. به عبارت دیگر، 2 تا 3 نفر از هر صد خانم باردار طی
حاملگی دچار این مشکل هستند. چهار حالت فشارخون بالا در حاملگی وجود دارد:
فشارخون بالای مزمن
پره اکلامپسی یا پِ رِه اِک لامپ سی یا «پیش تشنج» و تشنج
پره اکلامپسی یا پِ رِه اِک لامپ سی یا «پیش تشنج» سوار شده روی فشارخون بالای مزمن
فشارخون بالای حاملگی (یعنی فشارخون بالای گذرای حین حاملگی یا فشارخون بالای مزمن مشخص شده در نیمه دوم حاملگی).
اخیراً این تقسیم بندی ساده¬تر شده است یعنی فشارخون و باداری به دو دسته تقسیم می شود:
فشارخون بالای از قبل موجود
فشارخون بالای حاملگی
که به هرکدام از موارد بالا پره اکلامپسی یا پِ رِه اِک لامپ سی یا «پیش¬تشنج» یا « مسمومیت بارداری » می تواند اضافه شود. به زبان ساده: ابتلا به فشار خون بالا در دوران بارداری، ممکن است پیش از بارداری و یا در دوران بارداری به صورت موقتی یا دائمی پدیدار شود.پره
اکلامپسی یا پِ رِه اِک لامپ سی یا «پیش تشنج» در تقریباً 10 درصد اولین
بارداریها ( یعنی یکی از هر ده بارداری که بار اول است) و 8 درصد تمام
بارداریها (یعنی 8 مورد از هر صد مورد بارداری) رخ میدهد.فشار خون بارداری، در زنانی که قبلاً از داروهای پیشگیری از بارداری استفاده کرده اند، شایعتر است.دقت کنید که:در
اکثر مواقع، کنترل فشار خون بالا در دوران بارداری ساده و آسان است. تنها
در تعداد بسیار کمی زنان باردار علائم و نشانههای این بیماری به طور
ناگهانی پیشروی نموده و جان فرزند و مادر را در معرض خطر ابتلا به بیماری و
حتی مرگ قرار داده است. خوشبختانه بدلیل تلاش همه جانبه مسئولین سلامت و
افزایش همکاری بیماران با تیم های سلامت این بیماری کمتر و کمتر شده ولی
همچنان اتفاق میافتد.
بنابراین شما باید مطالب این راهنما را بدانید
اگر: خانم باردار، پدر آینده، دوست دلسوز و از اقوام این افراد هستید.
پیام: پی بردن به تأثیرات فشار خون بر دوران بارداری
فشار
خون در دوران بارداری با دوران پیش از آن یکسان نیست. بدن زن باردار
تغییرات بسیاری را جهت فراهم نمودن بهترین محیط برای رشد فرزند ایجاد
میکند.مادر باید برای نگهداشتن فرزند خود، وی را از طریق تغذیه مواد
مغذی و مایعات تقویت و از خودش مراقبت کند. برای این امر، رگهای خون مادر
گشاد شده و میزان آب (به مقدار تقریباً 8 لیتر یا 2 گالن) و نمک در بدنش
افزایش مییابد. باز شدن (گشاد شدن) رگها به طور عادی سبب افت فشار خون در 6
ماه اول دوران بارداری میشود.کسی که سابقهی ابتلا به فشار خون بالا
دارد ممکن است با مشورت پزشک بتواند مصرف داروهای فشار خون در دوران
بارداری را قطع کند چراکه فشار خون به میزان عادی خود بازمیگردد.
گوشت شتر منبع بسیار خوبی از مواد مغذی است و از جهت ترکیبات شیمیایی با گوشت سایر دامهای اهلی مقداری تفاوت دارد. این گوشت در مقایسه با گوشت گاو از میزان پروتئین و چربی کمتری برخوردار است و در مقایسه با سایر گوشتهای دیگر حاوی سدیم بیشتر و پتاسیم کمتری است.مقدار ویتامین «بکمپلکس» و برخی عناصر معدنی نظیر فسفر و کلسیم آن بسیار زیاد است. اما باید افزود که نسبت آهن و روی آن کمتر ازگوشت سایر دامهای اهلی است و نسبت کلسیم این گوشت در عضلات ران آن زیادتر است.
ویتامینهای گروه B این گوشت در تقویت اعصاب تاثیر زیادی دارند و «روی» آن در تقویت قوای جنسی و جلوگیری از اختلالات در رشد جنین کارآمد است. کالری بسیار بالای گوشت شتر قوای بدنی و استقامت را زیاد میکند و توصیه میشود که بانوان باردار و شیرده، دانشآموزان، ورزشکاران و افراد کهنسال از خوردن آن غافل نشوند.ویژگی اصلی و متمایزکننده گوشت شتر در مقایسه با دیگر گوشتها، فقدان مواد هورمونی و آنتیبیوتیک در آن است؛ چرا که این حیوان در طبیعت آزاد و به دور از پرورش دامی رشد میکند. همچنین وجود مواد طعمدهنده و معطر در گوشت این حیوان موجب تحریک و ترشح غدد بزاقی و شیره معده شده و در نتیجه قدرت جذب را افزایش میدهد. معمولا از قلم و کوهان شتر در درمان درد پا و کمر و دردهای رماتیسمی استفاده میشود.
گوشت شترهای کمسن و سال که بین یک تا 2 ساله هستند از جهت مزه، طعم و نرمی شبیه گوشت گوساله است. اما دلایلی که باعث شده مردم گمان کنند این گوشت دیرپز است، استفاده از گوشت شتر پیر است. هرچه عمر شتر بالا برود پیوند بین بافتهای گوشت آن افزایش یافته و حرارت پخت دیرتر بر آن تاثیر میگذارد. در ضمن گوشت شتر پیر برای سرخکردن هم مناسب نیست؛ چرا که میزان کلاژن آن زیاد و حین سرخ کردن ناپز میماند.
گوشت شتر در اکثر نقاط به صورت فلهای عرضه میشود. بنابراین هنگام تهیه آن دقت کنید که ظاهر گوشت لزج، چسبنده و مترشح نباشد و عضلات سفت و قوام طبیعی داشته باشند.هر نوع بوی غیرطبیعی و نامطبوع مانند ترشیدگی، تعفن و کپکزدگی، علامت فساد گوشت شتر است. خشک و چروکیده بودن از علایم نگهداری گوشت در شرایط نامناسب و غیربهداشتی است. این گوشت با دیگر فرآوردههای آن (دل، جگر، قلوه و...) باید حتما در داخل یخچالهای ویتریندار نگهداری شود.