کلینیک جامع آموزش پزشکی

کلینیک جامع آموزش پزشکی

همچنین می توانید کانال ما در تلگرام را دنبال کنید با عنوان: نکات مهم سلامتی t.me/public_health
کلینیک جامع آموزش پزشکی

کلینیک جامع آموزش پزشکی

همچنین می توانید کانال ما در تلگرام را دنبال کنید با عنوان: نکات مهم سلامتی t.me/public_health

درست زندگی کنید تا سرطان نگیرید

http://img.tebyan.net/ts/persian/blue/Parts/box-payameSalamat.jpg

سومین عامل مرگ‌ومیر در کشورابتلا به سرطان است. به‌طورکلی رفتارها، سبک زندگی، تغذیه، نوع فعالیت‌ها و وضعیت هوا از عواملی هستند که بر بروز سرطان به‌ عنوان سومین عامل مرگ‌ومیر  تاثیر دارد.شکی وجود ندارد که تغییر سبک زندگی در پیشگیری از ابتلا به بسیاری از انواع سرطان موثر است. اگر بخواهیم عوامل موثر در ابتلا به سرطان را که ناشی از شیوه‌های مبتنی بر زندگی شهرنشینی است، بشماریم باید به نداشتن تحرک فیزیکی کافی، تغذیه نامناسب، بویژه استفاده زیاد از فست‌فودها و غذاهای آماده و نیمه‌آماده، استفاده ناکافی از سبزیجات و میوه، استنشاق هوای آلوده بخصوص وجود سرب ناشی از دود اگزوز وسایل نقلیه موتوری، استفاده از دخانیات، بویژه سیگار در سنین کمتر از 15 سال و وجود استرس و اضطراب اشاره کنیم.اصل نخست در مبارزه با بیماری‌ها، پیشگیری از عوامل خطرساز بیماری است،هدف حوزه سلامت ارائه اطلاعات به مردم و شناسایی عوامل خطر و همچنین روش‌های لازم برای خودمراقبتی است که با تغییر رفتارها و سبک زندگی و گزینش الگوهای زندگی سالم می‌توان درصد خطر ابتلا را کاهش داد.
 
یکی از راهبردهای مبارزه با سرطان ارتقای سواد سلامت به‌ویژه در گروه زنان میباشد؛ باید کمپین‌های در مورد مبارزه با دخانیات، قلیان، اعتیاد، فست‌فودها و... تشکیل شود و همچنین برنامه‌هایی مانند خودمراقبتی، آموزش به بیماران سرطانی از طریق بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی، جلب مشارکت مردمی و افزایش دسترسی مردم به اطلاعات مرتبط با بیماری‌های غیرواگیر با استفاده از تکنولوژی روز به‌ عنوان عواملی موثر در راستای ارتقای سواد سلامت تقویت شود.بهره‌مندی مردم از خدمات بهداشتی  عامل مهم دیگری در مبارزه با سرطان است و باید مردم به حدی از آگاهی برسند که بتوانند عوامل خطرساز و نشانه‌های بیماری را شناسایی کنند.
 
سومین راهبرد پیشگیری از بیماری‌ها نهادینه‌سازی کار فرابخشی برای کاهش عوامل خطر آن‌ها ست,لذا؛ باید این تصور غلط که مبارزه با سرطان تنها بر عهده‌ وزارت بهداشت است، از بین برود. کار فرابخشی برای کاهش عوامل خطر باید نهادینه شود تا سرطان شناخته شده و جامعه نسبت به بیماری سرطان حساس شود و چه بساکه با خودآزمایی به تشخیص زودهنگام آن کمک کنند.همان گونه که برای کاهش بیماری‌های قلب و عروق و حتی دیابت باید از کودکی تمهیدات جدی اعمال شود، برای سرطان نیز این امر صدق می‌کند، بنابراین فاکتور‌های مهمی مانند تحرک و فعالیت‌های فیزیکی بویژه ورزش، اصلاح وضعیت تغذیه و کاهش استرس باید از کودکی مورد توجه خاص قرار گیرد.
 
هـوای آلـوده:
اگر از بنزین با کیفیت نامناسب و سیستم احتراق ناکامل در وسیله نقلیه استفاده شود، ماده بسیار مضری چون سرب تولید می‌شود که با هوای آلوده در دستگاه تنفس جذب خون شود، به بافت‌ها و ارگان‌های مختلف بدن انتقال می‌یابد (مغز استخوان خون‌ساز) که نتیجه آن ایجاد سرطان خواهد بود.
 
غذاهایی با رنگ و بوی سرطان!:
بیشتر علاقه‌مندان به فست‌فودها به علت آن که کم‌حرکتی یا بی‌حرکتی فیزیکی نیز دارند به چاقی هم که خود ریسک بیماری‌زایی را بالا می‌برد، مبتلا می‌شوند.
 
استرس، سرطان‌زاست:
استرس‌های مزمن معمولا پس از تولید موادی مثل اپی نفرین و نور اپی نفرین در خون باعث تحریک مکرر و مزمن سلول‌ها در ارگان‌ها و بافت‌های مختلف بدن می‌شوند که یکی از نتایج شایع چنین تاثیری، تغییرات غیرطبیعی در هسته سلول‌های طبیعی بدن است که شکلی از آن به نام جهش سلولی یا سرطانی شدن سلول‌ها شناخته شده است.  همچنین استرس بر فعالیت طبیعی سیستم ایمنی بدن اثر می‌گذارد و به فعالیت غیرطبیعی سلول‌های مهم و موثر در سیستم ایمنی بدن منجر می‌شود و با کاهش فعالیت سلول‌های مورد نظر، توانایی مقابله و دفاع بافت‌ها و ارگان‌های بدن را تضعیف می‌کند.
 
ورزش کنید تا سرطان نگیرید:با
ورزش جریان خون وضربان قلب بیشتر شده که در نتیجه اکسیژن و مواد مورد نیاز سلول‌های مورد نیاز بدن بیشتر در اختیار شان قرار می‌گیرد که شادابی و در نتیجه مقاومت به عوامل بیماری‌زا را افزایش می‌دهد. در افرادی که ورزش را مرتب انجام می‌دهند ثابت شده استرس و حالات عصبی، بخصوص افسردگی‌ها بسیار کاهش خواهند داشت و شاید هم در موارد زیادی وجود نداشته باشند. همچنین به علت تحرکات مناسب فیزیکی در انواع ورزش‌ها سوخت و ساز سلول‌ها و بافت‌های بدن زیاد شده و در نتیجه با ایجاد تعریق، مقادیر زیادی از سموم دفع خواهد شد.
 
تشخیص زودهنگام، راز درمان:
نیمی از بیماران مبتلا به سرطان چنانچه در مراحل ابتدایی بیماری، مراجعه کنند و تحت درمان قرار گیرند، عمر طولانی و بی عارضه‌ای خواهند داشت. لذامیتوان با استفاده از روش‌های غربالگری و تشخیصی زودرس،از بروز انواعی از سرطان‌های شایع (پروستات، روده بزرگ، پستان و...)پیشگیری کرد.



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد