ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
جنس غشای سلولها از جنس کلسترول است و بدن برای اعمال حیاتی خود از جمله
تولید هورمونها به این ماده حیاتی نیاز دارد.بعضی از مواد غذایی مانند
زرده تخممرغ، گوشت و فرآوردههای لبنی حاوی کلسترول هستند ولی قسمت عمده
این ماده توسط بدن تولید میشود. دو نوع از لیپوپروتئینها، کلسترول و دیگر
موارد را از طریق جریان خون حمل میکنند. این دو نوع لیپوپروتئین HDL و
LDL نام دارند.کلسترول مفید یا HDL، کلسترول اضافی را وارد کبد کرده و از
بدن خارج میکند. سطح بالای HDL برای سلامت قلب مفید است و از بروز حمله
قلبی و سکته مغزی جلوگیری میکند. کلسترول LDL، کلسترول اضافی بدن را وارد
جریان خون میکند و سبب ضخیم شدن رگهای خونی میشود. این کلسترول برای
سلامت قلب مضر است و احتمال سکته را افزایش میدهد.
1- آب بنوشید
نوشیدن روزی پنج لیوان یا بیشتر آب، سبب کاهش کلسترول شده و احتمال بیماریهای قلبی را 50 تا 60 درصد کاهش میدهد.
2- روزی 30 دقیقه پیادهروی کنید
روزی 30 دقیقه پیادهروی نقش موثری در کاهش کلسترول و کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی دارد.
3- گریپفروت بخورید
مصرف
روزانه یک عدد گریپفروت سبب کاهش 11 درصد کلسترول خون میشود. این میوه
علاوه بر کاهش کلسترول، به کاهش وزن کمک میکند و خاصیت ضد سرطانی دارد و
اختلال خواب را از بین میبرد.
4- سبوس مصرف کنید
غلات و مواد حاوی فیبر و سبوس، مرگ ناشی از بیماریهای قلبی را 20 درصد کاهش میدهند.
5- از چای سبز غافل نشوید
چای سبز یکی از موثرترین مواد غذایی در کاهش کلسترول است.
6- زیاد سالاد بخورید
از سبزیهای حاوی برگ سبز استفاده کنید و زیاد سالاد بخورید
7- کره و غذاهای چرب نخورید
غذاهای چرب میزان کلسترول را به سرعت افزایش میدهند.
8- آجیل بخورید
آجیل بهترین میان وعده است و احتمال بیماریهای قلبی را 30 درصد کاهش میدهد.